Gondozható virtuális kiskedvencek!

A Tamagotchi története

A Tamagotchi egy kisméretű LCD kijelzővel ellátott elektronikus játék, amely egy apró digitális kedvencet rejt. Japánban a Bandai nevű cég vezette piacra Akihiro Yokoi és Aki Maita találmányát 1996. november 23-án, majd a világ többi táján 1997. májusában.
Igen rövid idő leforgása alatt hatalmas népszerűségre tett szert, az 1990-es és korai 2000-es évek ikonikus termékévé vált. 2010-ig több mint 76 millió Tamagotchi talált gazdára világszerte.
A legtöbb Tamagotchinak egy parányi, tojást formázó szerkezet nyújt menedéket, és három irányítógombbal tudjuk működtetni (bár egyes kiadásoknál a gombok száma ettől eltér.)
Az elnevezése egy szójáték a japán „tamago” = tojás és az angol „watch” = óra szavak kombinációja, mely egyúttal utal a magára a játék menetére is. Hiszen a játék elindításához be kell állítanunk a csöppnyi szerkezeten a pontos időt. A legtöbb Tamagotchi karakter neve „tchi” végződésű, néhány kivételtől eltekintve.

Ismertető

A Tamagotchik parányi idegen eredetű fajok, amelyek tojást raktak a Földön, hogy tanulmányozhassák milyen is az élet a kék bolygón. A játékos feladata az apró tojás kikeltése, a kis lény etetése, tisztítása és életben tartása. A teremtmény több növekedési fázison megy át, másként fog alakulni attól függően, hogy a játékos milyen gondossággal jár el. Amennyiben jól gondozza, okosabb, boldogabb és kevesebb figyelmet igénylő lénnyé válik.

Termékjellemzők

  • A Tamagotchi tulajdonképpen egy kulcstartó méretű virtuális kiskedvenc szimulációs játék. A Tamagotchi volt az első olyan jellegű játék, ahol egy kis lényről kellett gondoskodni, ami folyamatosan fenntartotta a játékos figyelmét, akár egy valódi élőlény.
  • A Tamagotchira jellemző fő vonások: tojás alakú kivitel, kulcstartó méret, működtetéséhez három gomb található rajta. A játék kezdetéhez először az időt kell beállítani kis szerkezetünkön.

Tv Reklám

A Tamagotchi a '90-es évek egyik ikonja lett, az új változat célja a nosztalgiakeltés, és az, hogy bemutathassuk a gyermekeinknek mivel is játszottunk, amikor a Xénia láz tombolt, a Black II Black és a TNT slágereire buliztunk, a világ toplistáit Elton John uralta, kiadták az első Harry Potter könyvet, vagy megszületett Dolly az első klónozott bárány.

Különbségek

Az új Chibi Tamagotchi nem ugyanaz, mint az 1997-es változat, a játékmenet egyszerűbb: etetni, rendben tartani, gyógyítani lehet a karaktert. A leglényegesebb különbség az, hogy a kis Tamagotchi halálakor egy pici sírhant és egy szellem jelenik meg a kijelzőn, ez a korábbi változatoknál egy csillag volt. Míg a Chibi Tamagotchit újra lehet indítani, a korábbi változatok élettartama a Tamagotchi élethosszára korlátozódott. A kijelzőn sincs menü, viszont le lehet némítani, ami igen hasznos funkció.

A teljes választék

A különböző designban is kapható Tamagotchi virtuális állatkák remek ruhakiegészítők is lehetnek stílusos megjelenésüknek köszönhetően. Szerinted melyik a legklasszabb tojáslakó?