„Egy forma – végtelen lehetőség” – ez a mottó megfelelően megragadja a Plus-Plus építőjátékok lényegét. Építőkockák, amelyek egyedi formájukból adódóan végtelenszer egymáshoz illeszthetők, ismétlődő elemeket hozva létre, amelyekkel saját valóságunk bármely részletét újrateremthetjük – legyen az bármilyen parányi vagy hatalmas. Ez a Plus-Plus ereje, amely ezekbe a két összekapcsolt „+”-jelhez hasonlító építőelemekbe sűrűsödik. A skandináv országokban elért áttörő sikereiket követően pedig a díjnyertes Plus-Plus építőjátékok szeptembertől végre Magyarországon is elérhetőek lesznek.

Minden a ’80-as évek Dániájában kezdődött, ahol a Plus-Plus építőkockáit, oktató jellegükből adódóan, még kizárólag skandináv óvodák és iskolák számára értékesítették. A pedagógusok csakhamar felismerték azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a kreativitást, taktilis érzékelést és kézügyességet fejlesztő játékok rejtettek magukban. Egyszerű kialakításukból adódóan a Plus-Plus játékai arra ösztönzik a gyermekeket, hogy a végeredmény helyett magára az alkotási folyamatra fektessék a hangsúlyt, és szabadjára engedjék ötleteiket.

Az elmúlt 40 év számos változást tartogatott a vállalat számára: arculatváltás, magánszemélyeknek történő értékesítés, a skandináv térségen túli terjeszkedés, illetve a teljesen szélenergiával működő gyárba történő átköltözés 2020-ban, ahol a Plus-Plus csapata műanyaghulladék termelése nélkül állítja elő építőjátékait. A Plus-Plus ma már világszerte több mint 40 országban nyújt a gyermekeknek végtelen szórakozást. A terjeszkedési lépcső legutóbbi foka pedig a magyar piac volt, ahol az építőjátékok rajongói már 2022 szeptemberétől beszerezhetik a várva-várt termékeket.

A Plus-Plus építőjátékainak igazi varázsa abban rejlik, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt képesek megszólítani: az építőelemekből összerakható szerkezetek az egyszerű, csupán néhány alkotóelemből álló építményektől az összetett, részletgazdag alkotásokig terjednek. A Plus-Plus termékei az öt éven felülieket célozzák meg, de felnőttek és gyermekek egyaránt kedvüket lelhetik az építés folyamatában. A készletek mérete pedig igencsak változó: a 15 darabot tartalmazó hengerektől a közel 800 darabos kiszerelésig terjedő kínálatban mindenki megtalálhatja azt a csomagot, amely leginkább inspirálja. És bár minden egyes készlet saját építési útmutatóval érkezik, az építőelemekből megalkotható szerkezeteknek csak a képzelet szab határt!

Ahogy Bjarke Ingels, a Plus-Plus építőjátékok egyik fejlesztője is kiemelte, a Plus-Plus építőkockái leginkább egyedülálló molekulákhoz hasonlíthatók, amelyek egymással összefonódva egyedi szerkezeteket hozhatnak létre. Az alkotáshoz azonban nincs szükség kémiai ismeretekre – csak egy nagy adag fantáziára és egy kis kézügyességre!