A farsangi készülődést mindenki átélte már. Régen az iskolai farsang előtt izgatott anyukák varrták fel a házilag gyártott jelmez utolsó darabját, vagy ideges apukák szaladgáltak a jelmezkölcsönzőbe egy megmaradt, méretben passzoló darabért. Ma a sokan vásárolnak jelmezt, mert azok könnyen beszerezhetők, megfizethető az áruk, kompaktak és hitelesek.

Ha megnézzük, milyen maskarák voltak népszerűek 40-50 éve, egyészen rácsodálkozhatunk a csíkos rabruhára vagy az aluminium asztronautára; ezekre a mai gyerekek már nehezen ismernének rá. A ’80-90-es évek indiánjai és kéményseprői is lassan kimennek a divatból. Az egyszerűen kivitelezhető öregember vagy a foglalkozásokat megjelenítő jelmezek, például egy pék mára unalmassá váltak. Ezek az otthon is elkészíthető jelmezek még ott elevenednek meg, ahol a gyerek helyett a szülő feladata az ötletelés.

Azonban vannak jelmezek, amelyek kiállják az idő próbáját. Hercegnőket, kalózokat, különböző állatoknak öltözött gyerekeket a mai farsangokon is láthatunk. És mik az újdonságok? A mai jelmeztrendeket többnyire az aktuális mesék határozzák meg. Ez korcsoportonként változó, de a Bogyó és Babóca, a Peppa malac, a Disney és a Mancs őrjárat szereplői felbukkannak egy-egy kicsiknek rendezett farsangon. A nagyobb gyerekek szívesebben bújnak film- és képregényhősök bőrébe. A DC és Marvel szuperhősei között mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb jófiút vagy éppen főgonoszt.

A Modell & Hobby széles jelmezkínálata lefedi ezeket a népszerű területeket. A lányoknak többek között Disney hercegnők jelmezeivel és kiegészítőivel, a fiúknak a Mancs őrjárattól a Csillagok háborújáig számtalan történet jelmezeivel készülünk.