A Plus-Plus építőjátékok csupán szeptemberben érkeztek meg Magyarországra, és ezek a „++” alakú építőelemek máris a játékasztalok elengedhetetlen elemeivé váltak. Az elmúlt hónapokban a gyerekek a Groupama Arénában felállított JátékNet Gyereksarokban, illetve az Ország Játéka verseny játszónapján nyerhettek betekintést a Plus-Plus világába. A Játszónap másnapján pedig az is kiderült, hogy a szakmai zsűri döntése alapján Kreatív készségfejlesztő kategóriában a Plus-Plus Szivárványkastély nyerte el a 2022-es Ország Játéka díjat.  

Az építőjátékok asztalánál, a kirakott pillangók, szőnyegek, virágok és sportolók között, arról is meggyőződhettünk, hogy a gyerekek képzelőereje és kreativitása valóban határtalan. Emellett pedig egy új felfedezést is tettünk: a Plus-Plus építőjátékok összekovácsoló erővel bírnak, hiszen az egymásnak addig ismeretlen gyerekek több esetben egymást segítve raktak ki összetettebb alakzatokat. A csapatépítő kvalitást szem előtt tartva büszkén jelentjük be, hogy októberben egy iskolák közötti Plus-Plus-építőversenyt is meghirdettünk, amelynek témája: „Mitől lenne jobb hely a világ?” 

Mi is lehetne jobb trió, mint a csapatépítés, a kreativitás és a világ megmentése? Úgy döntöttünk, hogy ezt a három fogalmat egy ernyő alá tömörítjük, így ebben az iskolák közötti versenyben a nevező osztályoknak a hozzájuk beérkező Plus-Plus csomagokból dolgozva kell bemutatniuk nem mindennapi világmegmentő ötletüket. A versenyzőnek egy 30 mp-es videóban kell végigvezetniük a nézőket alkotásuk elkészítésének folyamatán. A Plus-Plus csomagok már megérkeztek az osztályokhoz, mi pedig alig várjuk, hogy láthassuk, milyen elképesztő ötletekkel rukkolnak elő a csapatok! 

Az elmúlt három hónap a Plus-Plus építőjátékokkal való megismerkedés kezdetét jelentette, és úgy hisszük, ennek az útnak tényleg csak a képzelet szabhat határt! Legyen szó kreatív vasárnapi időtöltésről vagy egy főnyereményért vívott versenyről, az építőjátékokkal való alkotás minden esetben az az időtöltés, amelyben érdemes elmerülni.