Az olasz Headu küldetése az, hogy a gyerekeket már fiatalon logikus gondolkodásra és az összefüggések felfedezésére tanítsa. Azokból lesznek sikeres felnőttek, akik képesek új és új szemszögből megvizsgálni a dolgokat, újszerűen tanulnak és ezáltal újszerűen gondolkodnak.

Ezek a szórakoztató, magas minőségű játékok mind szakértők bevonásával készülnek. A játékokra jellemző a kiváló anyagválasztás, szerkesztés, játékmechanika, oktató jelleg, de a digitalizációtól sem zárkóznak el. Jellemzőjük a Montessori módszer, ami a gyerekek önálló tanulását szorgalmazza, hiszen a saját tapasztalat által megértett dolgok 90%-a rögzül, mint az elmondottakból jó, ha 10% megmarad.

Tulajdonképpen az élethosszig tartó tanulás helyett a gyártó az élethosszig tartó játék mellett teszi le a voksát. Szerintük a jó játékok egyszerre támogatják, stimulálják és ösztönzik a gyerekek természetes intelligenciáját, amely a következő fajta intelligenciák összessége: személyes, nyelvi, zenei, testi-mozgási, vizuális, logikai-matematikai és természeti.

Azt pedig, hogy a Headu kitűnően megvalósítja a célkitűzéseit, mi sem bizonyítja jobban, mint a megszerzett nemzetközi díjai. Az Independent Toy Awards, Tillywig Brain Child és Creative Play Awards számos kategóriában hirdette győztesnek vagy dobogósnak a Modell & Hobby által is forgalmazott Headu játékokat.

Érdemes kipróbálni a Számok – logikai puzzle-t, a Történetmesélős játékot, Az én kis házam – logikai illesztőjátékot, vagy a megannyi részletet rejtő Fedezd fel a szafarit! nevű játékot. A terméklista hosszú, így mindenki megtalálja rajta a kedvencét. Ezekkel a magas szakértelemmel és odafigyeléssel összeállított játékok garantálják a gyerekek szellemi fejlődését.