Milyen típusú játékok a legkelendőbbek az idei évben? Most kiderül, milyen termékeket értékelnek a leginkább azok, akiknek a véleménye a legjobban számít: a gyerekek!

A 2020-as év pandémiája következtében a családok élete gyökeresen felfordult. A home office, a digitális oktatás és a kijárási korlátozások miatt a gyerekek kénytelenek voltak a megszokottnál több időt tölteni otthon. Ilyen helyzetben természetesen fokozódik az új ingereket nyújtó játékok iránti igény, különösen azokban a háztartásokban, ahol akár több gyermek mellett a szülők otthonról kénytelenek végezni a munkájukat.

A szülők játékválasztási szempontjai a következők: a termék foglalja le a gyermeket, ha lehet, egyedül is tudjon vele játszani és az oktatás rendkívüli helyzete miatt a készségfejlesztés is fontosabbá vált, mint valaha. Vajon egyezik-e ez a szempontrendszer a gyerekek ízlésével?

Az amerikai Walmart cég idén is gyerekek általi tesztelésnek vetette alá az őszi-téli szezonra kínált játékait. Az eredmények azt mutatják, hogy rendkívül népszerűek a valamilyen digitális platformból eredő játékok, például egy influenszer által reklámozott termék, vagy azok, amelyekben a népszerű rajzfilmek figurái köszönnek vissza.

A legjobban végző játékok a Jégvarázs, A Mancs őrjárat és a Star Wars világából merítenek. Az interaktív játékok helyezettjei között találunk Disney hercegnős fésülködőasztalt, Barbie-t farm kiegészítővel, de népszerűek az interaktív állatos játékok is, mint például a különleges Potyi, a Flamingó, ami a Modell & Hobby őszi-téli kínálatában is megtalálható. A fiús játékok tekintetében kiemelt szerepet kapnak a valamilyen meglepetést rejtő játékok, mint a kikölthető tojások, vagy éppen a felvágható hasú Treasure X széria. Ez jól mutatja a gyerekek igényét a felfedezésre és az újdonságokra, amiben a kijárási korlátozások idején kevésbé volt részük.

A kényszerű óvodai és iskolai szünetek miatt a szokásosnál nagyobb hangsúly kerül a házon kívüli játékra és a mozgásra ösztönző eszközökre. Energialevezetésre a toplista alapján a rollerek és egyéb kétkerekűek legalkalmasabbak, vagy azok a gyerekjárgányok, amibe bele is ülhetnek a kisebbek.

A vírushelyzet napról napra változik, az viszont bizonyos, hogy a családok ezután is keresni fogják azokat a termékeket, amelyek hosszú időre újra és újra leköthetik gyermekeik figyelmét.