Az idei év semmilyen szempontból sem szokványos, és ez megmutatkozik a játékpiacon is. Az kedves, szerethető plüsseiről és egyéb interaktív háziállatairól ismert Little Live Pets október 1-én debütáltatta Potyit, a flamingót. Azon felül, hogy a flamingó nem egy megszokott háziállat, Potyihoz még egy különleges kiegészítő is tartozik – egy toalett.

Az ötlet elsőre bizarrnak tűnhet, a gyerekek azonban imádják ezt a rendhagyó játékot. Az amerikai Walmart éves játéktesztjén, ahol gyerekek osztályozzák az év új játékait, Potyi az előkelő második helyet érte el az interaktív játékok kategóriájában, éppen csak egy hajszálnyira lemaradva egy Disney hercegnős fésülködőasztal mögött.

Potyival a gyerekek nyomon követhetik az emésztés folyamatát; a színes eleséghez vizet adva már etethetik is az éhes flamingót, aki aztán látványosan nyeli le a finom falatokat. Amikor a folyamat a végéhez közeledik, a játék énekelve jelzi a gyerekeknek, hogy ideje őt a vécére ültetni. Mindeközben pedig megismétli, amit a gyerekek mondanak neki.

A hanghatások és maga a helyzet igen kacagtató lehet a gyerekek számára, emellett azonban a flamingón gyakorolhatják a kisállattartás felelősségét is azzal, hogy megetetik és feltakarítanak rózsaszín kis barátjuk után. Minden bizonnyal a szülők is egy ilyen játékon tesztelik le szívesebben csemetéik felelősségérzetét, mint egy valódi kisállaton.

A 3 AA-s elemmel működő játék elesége újra felhasználható, így annyiszor etethetik meg őt a gyerekek, ahányszor csak akarják. A gyártó a termékét 4 éven felülieknek ajánlja, ez a korosztály pedig egészen biztosan érdeklődve követi majd az emésztés folyamatát.