Bizonyára mindenki tudja miről beszélek, amikor azt mondom „szólánc”. Már nem is kérdés, mi lenne ha ezt a klasszikus játékot továbbfejlesztenék, ugyanis elérkezett az új Memo Mester társasjáték ideje.

Az egy játékostól hat játékosszámig terjedő társasjátékban egy játékmester siet a segítségünkre. A játékosokat 4 játékmód várja, hogy megbirkózzanak az egyre nehezedő, memóriát alaposan megizzasztó kihívásokkal.

A játékmester által lejátszott hangok kategóriáinak gombjait – emberek, állatok, hangszerek, járművek, helyszínek, tárgyak – kell megnyomni a megfelelő sorrendben, ahogy azok elhangzottak az előző játékosoknál. Ahogy a játékmester válogat, mindenki kap egy újabb hangot, amit majd be kell illeszteni a memórialáncba. Figyelem: Egy hang akár több csoportot is érinthet, így tényleg nincs könnyű dolga senkinek az agytorna közben.

Ezt az úgynevezett ’Sorban’ módot nehezíthetjük a ’Fordítottal’, melyben minden marad a régiben, csupán a sorrend a szöges ellentéte. A harmadik ’Átugrás’ funkcióban megadhatunk tiltott kategóriákat, melyeket ki kell hagyni a fordított sorrendből. Az igazán nehéz kihívásokra áhítozókat is izzasztó próbatétel várja a ’Mix’ módban, ahol fordulónként változik a játékmód a legkönnyebbtől kezdve a legnehezebbig.

Aki hibázik, az kiesik. A végén csak egy maradhat. Döntetlen esetében a gyorsabb játékosé a győzelem.

A játék szüneteltethető és van rajta ismétlés lehetőség is.

A szülőknek sem árt felkészülni, ugyanis a csemeték úgy lehagyhatják őket a Memo Mester társasjátékban, mint a játszótéren 12 szem cukorka elfogyasztása után.

A memóriafejlesztő játékok egyértelmű segítséget nyújtanak a memóriakészségek mókás módon való továbbfejlesztésében, így minden vidám háztartás kifejezett kedvencévé válhat a Memo Mester.