Vannak osztálytermek, ahonnan folyton hiányzik a kréta. Szerencsére ezt könnyebb orvosolni, mint azt, hogy gyermekünk nem feltétlen rajong a földrajz tantárgyért.

Az új Az én interaktív térképemmel azonban játszi könnyedséggel gyakorolhatjuk a gyerekekkel a Föld országait, azok fővárosait, zászlóit. Sőt, arra is fény derül, hogy melyik országban, milyen nyelven beszélnek. Az elhelyezkedésük mellett, még abból is kaphatnak ízelítőt a tudásra szomjazó iskolások, hogy milyen érdekességek rejtőzködnek az adott helyen.

A pláne az egészben, hogy átválthatjuk angolra is, tehát nyelvgyakorlásnak sem utolsó. Az én interaktív térképem tud beszélni, így ad tájékoztatást a 78 országról vagy éppen kéri számon, hogy tudjuk-e a válaszokat a kérdéseire.

Nem csak önálló tanulási lehetőség, de többen is összemérhetik a tudásukat. Nincs más hátra, mint bekapcsolni, választani egy funkciót és nyomkodni a térkép apró csillagait.

Nem csupán a tudásszomj csillapítására való, hiszen fejleszti a memóriát és a motoros funkciók mellett, a koncentrációs készségekre is rendkívül jó hatással van. Az önállóság csiszolása mellett, a szociális kapcsolatokat is fejleszti, hiszen a kis lurkók együtt tanulhatnak a lehető legmókásabb módon.

Az én interaktív térképem praktikus is, hiszen mehet a falra, asztalra, földre, de minden osztályterembe is.

Sajnos olyan országot még nem találni Az én interaktív térképemen, ahol minden osztályteremben meg lehet ezt találni, de nem volna kezdeményezésnek utolsó, ha az iskolások játszva, interaktív módon, ehhez a játékhoz hasonló metodika mentén tudnák magukat fejleszteni.

Az én interaktív térképem lehet a tiéd is! Ha olyan szülő vagy, akinek fontos a gyermeke kreatív és szórakoztató módon való fejlesztése, nem kell érte a világ másik végére utazni, hiszen már itthon is levehetővé válik a boltok polcairól.

Az én interaktív térképem, A te interaktív térképed, A mi interaktív térképünk!